KreuzenEUZIE
Blijf op de hoogte van wat reilt en zeilt in Stekene. 
26 januari  2009  De weg naar d'helle is geplaveid met goede voornemens.
Tentoonstelling

 

In het museum wordt de jongste tentoonstelling afgebroken. Op 22 maart 2009 openen we de nieuwe. Daarin wordt aandacht besteed aan de vele schenkingen die ons werden toevertrouwd. Zoveel mensen hebben al waardevolle voorwerpen aan de kring geschonken. Wij waarderen ten zeerste het vertrouwen dat de schenkers in ons stellen, en willen laten zien waar de schenkingen terecht komen. Hoe simpel ook, elk voorwerp krijgt in onze verzameling een nieuw en zinvol leven.

 

Wie het documentatiecentrum wil bezoeken kan best eerst contact opnemen met onze archivaris.

 

Guy De Brant  "debrantguy@pandora.be"  037799723.

 

Ferrariskaarten online

 

De  Ferrariskaart werd tussen 1771 en 1778 gemaakt, op last van keizerin Maria-Theresia en keizer Jozef II. Deze Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden en het Prinsbisdom Luik is vanaf nu, dankzij de Koninklijke Bibliotheek, online te raadplegen. Op de eerste plaats zoekt u het kaartnummer op op de website Nationaal Geografisch Instituut, en vervolgens vraagt u dat nummer op bij de Koninklijke Bibliotheek - de kaart zelf vraagt u dan helemaal onderaan het nieuwe scherm op (bij de image viewer van mara.kbr.be). Het is geen publieksvriendelijk systeem - en zoals dikwijls in Belgi enkel in het Frans.

Stekene kan je zondermeer aanklikken.

bron; www.vvia.be


Marina Mertens

 

 

Vanaf zaterdag 10 januari 2009 tot en met zaterdag 7 maart 2009 stelt de Stekense kunstenares Marina Mertens tentoon in de bibliotheek van Stekene. Tijdens de openingsuren van de bib. kan je er  terecht om haar werken te bewonderen. Marina Mertens maakte verschillende linosneden, etsen, schilderijen, waarbij ze schilderkunst vaak combineert met dichtkunst. Kom zeker eens langs in de bibliotheek, zodat je al enkele weken vr gedichtendag (29 januari) kan genieten van pozie.

 

 

 

 

 


 
Verwacht te Stekene

29/01/2009 Gedichtendag.

21/02/2009

Herman Heyselezing

 

22/03/2009 Jaarmarkttentoonstelling.

 

24/03/2009 Nacht van de geschiedenis.

 

26/04/2009 Erfgoeddag.

 

10/05/2009 Cultuursteek

 

07/06/2009 Open kerk.

 


Aanbevolen

De Wase reuzen laten van zich horen.

Kappelletjes, kruisen, en devoties in Vlaanderen.

 

Wat met de volkstuinen?  Dat begint met het ABC...

 

.

 

 Gedichtendag

De vzw 'Den Lesten Stuyver' organiseert in Stekene een gedichtendag op 29 januari, en dit met plaatselijk talent. Meer info op www.denlestenstuyver.be, die ook wel de activiteiten van Klein-Sinaai in kaart brengt.


redactie: Luc De Brant

  www.deuzie.be <lucdebrant@gmail.com>