KreuzenEUZIE
Blijf op de hoogte van wat reilt en zeilt in Stekene. 
11 maart 2007  Oculi, of kwenezondag, derde zondag van de vasten.
Frans Van Brussel en zijn tijd.

Het bestuur van de heemkring d'Euzie vzw nodigt u graag uit op de opening van de voorjaarstentoonstelling.

Deze tentoonstelling belicht leven en werk van onze Stekense volksvertegenwoordiger Frans Van Brussel, aan de hand van documenten, foto's, boeken en gebruiksvoorwerpen.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk op zondag 18 maart van 14.00 u tot 17.00 u, op de jaarmarkt 19 maart doorlopend van 10.00u tot 15.00 u, en verder iedere zondag tot en met 1 juli 2007 (niet op feestdagen) van 10.00 u tot 12.00u. Op erfgoeddag, zondag 22 april, kan men de tentoonstelling doorlopend bezoeken van 10.00 u tot 18.00 u.

Toegang is gratis.


 

Nacht Van de Geschiedenis

 De Stekense Davidsfondsafdeling en de heemkring d'Euzie vzw nodigen u graag uit op de Nacht van de geschiedenis. Op deze avond komen rasechte Stekenaars een paar van hun sterke verhalen vertellen die volgens hen nog waar gebeurd zijn ook. Aansluitend wordt het boek voorgesteld van Arthur Massť, bestuurlid van de heemkring d'Euzie en vaste medewerker aan ons tijdschrift. Het boek draagt als titel "Het rieten valiesje". Deze roman vertelt het verhaal van Fons Van Vlierberghe die tijdens WO2 werd opgeŽist om in Duitsland te werken. In het boek lezen we hoe Stekenaars de oorlog trachtten door te komen en hoe het er aan toe ging in het kamp van Kahla, waar Fons terecht was gekomen. De auteur was als kleine jongen getuige van het familiedrama dat zich afspeelde op het einde van de Nieuwstraat te Stekene.

 

 

 

 


Dit kan ook nog

   Wie weinig talent heeft om creatief te zijn kan ook al eens leentje-buur spelen.  Een mooi lettertype in een bepaalde stijl, kan een tekst, naargelang de gelegenheid, een aangepaste kleur en sfeer meegeven. Deze lettertypes worden op de PC "fonts" genoemd.

 Gratis mooie fonts downloaden in C:\WINDOWS\Fonts

Let wel, alleen wie de fonts zelf op zijn PC bezit kan ze zien. Stuur dus geen document in speciale lettertypes door via e-mail of andere drager, want de ontvanger zal niks zien.

 Dus: afdrukken, of er een afbeelding van maken, of eerst omzetten in bijv. PDF-formaat, wil je er alsnog  resultaat mee behalen. Veel geluk.Verwacht
18/03/07 Opening tentoonstelling "Van Brussel en zijn tijd".

27/03/07 Nacht van de Geschiedenis.

22/04/07 Erfgoeddag.

06/05/07 Cultuurmarkt in Stekene.


H.Heyselezing.

Sfeerbeelden en een kort verslag van de lezing gebracht door Rudi Malfliet is te vinden op "de HermanHeyselezing "

 

 

 

Tijdschrift.
Ons eerste nummer van de 26ste jaargang is vers van de pers. Het bevat artikels over het 'Stekens woordenboek', Vlaamse volksnamen van planten deel 22, de teloorgang van Leezes, portretschilderijen van Jeanne en Livin Garey en hun genealogie, het kaartboek van Klein Sinaai uit 1670, en de Cultuurprijs 2006.
 


redactie: Luc De Brant

  www.deuzie.be <lucdebrant@gmail.com>