KreuzenEUZIE
Blijf op de hoogte van wat reilt en zeilt in Stekene. 
7 december 2006  December veranderlijk en zacht, een hele winter zonder kracht.
Cultuurprijs

Op vrijdag 1 december mocht onze voorzitter John Buyse de cultuurprijs 2006 in ontvangst nemen die aan onze vereniging werd toegekend. Dit in aanwezigheid van een honderdtal genodigden in de raadzaal van het Stekense gemeentehuis. Deze prijs wordt jaarlijks door de Gemeentelijke Cultuurraad toegekend aan een persoon of vereniging, die zich verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel vlak in onze gemeente. De prijs is een louter symbolische waardering voor het gepresteerde werk, en er is geen geldelijke bijdrage voorzien.

Hij wordt door het bestuur van onze heemkring dankbaar en warm onthaald.        

 

Reinaerttentoonstelling

 Wie is de eigenaar? 

Aan de hand van ex librissen, stempels, opdrachten,  werden de eigenaars achterhaald van de verzameling Reinaertboeken van wijlen Maurice Nonnenman.

Ze worden tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek van Stekene, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het intergemeentelijke project "Het land van Reinaert" .

 

11 tot 22 december.

 

 

 

 

 


"Boerke" Van Brussel.

   Extra dik nummer.

Op voorstel van het "Jan Van Steenecomité" heeft ons bestuur ingestemd met een aantal extra opdrachten in ruil voor een financiële prikkel. 

Eén van de mogelijke opdrachten bestond erin, om een studie te wijden aan een belangrijk persoon uit onze gemeente. Niet altijd voor de hand liggend. Toch zijn we zeer tevreden met onze keuze: Frans Van Brussel, parlementslid van 1898 tot 1921 in het Koninkrijk België. 

Dat Frans (in de volksmond Boerke van Brussel) parlementslid zou worden was niet vanzelfsprekend. Toch heeft hij dit met veel verve en kleur op een verdienstelijke wijze en met gezond boerenverstand voor elkaar gebracht. Het nummer dat volledig aan hem en zijn familie gewijd werd, is -  al zeggen we het zelf - zeer geslaagd. Met dank aan onze redacteur, alle medewerkers en "Boerke Van Brussel" zelf uiteraard.

Kerstmarkt

Op zondag 17 december heeft op de markt van Stekene de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Ook ditmaal wordt er tezelfdertijd een Kerstcross gehouden voor jong en oud, louter sportief. Zo kan men het jaar uitlopen.


Kerstconcert 1
Zaterdag 9 december In de H.Kruiskerk om 20.00u.

Het Ruysschevelde-koor en Muzenisse zorgen voor een gevarieerd programma met aangepaste sfeer.

 

 

Kerstconcert 2

In de Sint Jacobuskerk van Kemzeke op 13 december om 20.00u met Muzenisse, en het Nobelkoor.

 

Kerstfolk

Het Sint Ceciliakoor, samen met ons vertrouwde Kléan, brengen op 17 december om 16.00u een kerstfolkconcert in de KristusKoningkerk van Sint-Niklaas.

 


redactie: Luc De Brant

  www.deuzie.be <lucdebrant@gmail.com>