KREUZENEUZIE
 Blijf op de hoogte van wat reilt en zeilt in Stekene
3 september 2004   Hoe lomper den boer, hoe groter de patatten.

Elf???

Reeds twee jaar speelt het Muziektheater ELF uit Stekene in het domein van Bokrijk. Geert Brokken, de bezieler van het spel, speelt samen met Wilfried Moonen, accordeonist van "het Kliekske". De stangpoppen werden volledig opnieuw ontworpen voor sprookjesachtige verhalen uit het Stekense sprookjesbos. Dit poppenspel is vooral te genieten door het jongste publiek, maar ook volwassenen met het hart op de juiste plaats voelen er zich thuis.

Geert wil ook dit jaar rondtrekken door Vlaanderen op pleinen en straten, om ook andere kinderen kennis te laten maken met de magie van het poppenspel. Al ooit een pop zien viool spelen?? Kijk maar gerust:

 http://www.klean.be/brokken/wat.htm 

Iets anders dus dan het dolle geknetter op ketnet.

 

 

Broederschool 125 jaar.

 

Op 1 oktober 1879 werd in Stekene een overeenkomst gesloten tussen de parochie en de Broeders HiŽronymieten uit St-Niklaas.

 

Deze maand verschijnt het derde nummer van ons tijdschrift dat geheel in het teken staat van dit jubileum. Naast de geschiedenis is er heel wat aandacht voor anekdotes en oude foto's. Rond dit onderwerp openen we, in samenwerking met de Broederschool, een tentoonstelling die na 1 oktober elke zondagmorgen te bezoeken is in het "Oud-station". 

 

Van harte welkom.

Crammerock

Wie dit weekend op bezoek komt in ons rustige Stekene moet er rekening mee houden dat er een rockfestival plaats heeft:  http://crammerock.be

Losse Berichten.

Open Monumentendag 2004 op 12 september 2004

Deze dag, waaraan onze Kring in het verleden meerdere malen zijn medewerking verleende, heeft dit jaar als onderwerp: "Van nature een monument". In onze gemeente staat het gebied rond de Stekense Vaart centraal.

De gemeentelijk Cultuurdienst organiseert een fietstocht en een wandelparcours met aandacht voor de historische en ecologische waarden van dit stiltegebied.

Vertrek aan het Zomerhuis om 10.30 u.

Parochiefeesten in Klein Sinaai.

Met een Culturele happening en de 7de Anton Van Wilderodeprijs.      24-25 en 26 september.

 http://www.klein-sinaai.be/wiki/tiki-index.php 

Gemeentebelangen.

In oktober vieren zij hun 40-jarig bestaan.

 

 

 

Vraag  

Als je vraag onbeantwoord blijft vind je de oplossing misschien alsnog op onze website.

Zie maar op deze site.

 

 Virtual tourist

 

 
Aanbevolen.
 
 Den Lesten Stuyver
Volgend jaar, in 2005, plannen zij een openluchtspel over de Boudeloo Abdij.

red: Luc De Brant
  http://www.deuzie.be     deuzie@deuzie.be  archief