KREUZENEUZIE
 Blijf op de hoogte van wat reilt en zeilt in Stekene.
30 april, 2004   In mei leggen alle vogels....
Tentoonstelling  "Familie Dewulf"
Onder deze titel opende zondag 21 maart t.g.v. de jaarmarkt onze nieuwe tentoonstelling. Het is een retrospectieve met tekeningen, aquarellen, foto's en plannen van Ivo Dewulf, architect en stichtend bestuurslid van onze kring. Tevens een herdenking aan de vader van Ivo, de Wase Heemkundige Marcellijn Dewulf die meer dan 100 artikels publiceerde in de annalen van de Oudheidkundige Kring van het Land van Waas. Ook de familiestamboom en de verwantschap met Guido Gezelle en Stijn Streuvels komen aan bod.

De tentoonstelling is open iedere zondag tussen 10 en 12 uur tot 27 juni 2004. De tentoonstelling is doorlopend open van 10 tot 18 uur op de erfgoeddag, 18 april 2004.  

De volgende tentoonstelling wordt geopend op 18 september 2004, en heeft als thema 125 jaar Broederschool.

Meiboomplanting en Sintjansvuur.
Wil je de winter verbranden? Het begint te dringen. Dat kan je trouwens doen bij ons in Kemzeke, o.l.v. Reintje Vos die dansen rond de meiboom. De meigraaf kiest een meigravin en zoent haar onder de meiboom. Samen met twee buitenlandse groepen wordt er 's avonds gedanst op het  meibal met Stukken en Brokken. Kwaliteit drijft boven. Zal ik er ook zijn?

Wie dit alsnog moet missen kan zich herpakken op 26 juni 2004. Dan wordt op Midzomer het Sintjansvuur ontstoken bij valavond aan het Vossenhol in Kemzeke. Met zang en dans. Geheel vrijblijvend is er een BBQ vooraf.

 

Folkdagen

Alhoewel de opkomst van volwassenen laag was, waren de jongeren op het appel. Toch kon de dag afgesloten worden met geslaagd volksbal en veel aanwezigen. Hier was de samenwerking tussen Muziekschool, Reintje Vos en Stukken en Brokken voorbeeldig. Veel nieuwe dansen en veel ambiance.

Losse Berichten.

Week van de Amateurkunsten: Van 30 april tot 9 mei 2004.

Op 1 mei kan je beewegen met de parochie naar de Boskapel in Puyvelde of met de Smokkelaars naar Scherpenheuvel (90 km). 

30 april 2004, Heksensabbat of Walpurgisnacht, de tegenpool van Halloween. Een vuurfeest om het begin van de zomer te vieren. Deugenieten maakten van deze feesten misbruik om dingen te doen die niet door de beugel konden. Dingen die alleen heksen durven doen.

Nog website: Eťn artikel is on-line gezet, en ook de leden kunnen het eerste nummer van dit jaar online lezen.

Is dit bericht iets later, dan hebben de heksen daar voorzeker iets mee te maken.

 

Website
Het webbeheer van deze site is uitgebreid met twee nieuwe krachten: Angelique en Matthias. Ondertussen heeft Angelique de linkpagina met andere Heemkringen bewerkt. Een goed uitgangspunt om te vergelijken en ideeŽn op te doen. 

En eindelijk staat er ook muziek op de site. Vanaf nu kan je het piepelmuziekje van Stekene horen. Dankzij Klťan waar je nog meer kunt beluisteren.

 
Aanbevolen.
Parochie H.Kruis in Stekene.

Toeristisch trekpleister in Parijs.

Oude Boeken 

Dit is een infor- matieve, niet-commerciŽle website, waarop een
lijst te vinden is met boeken die gedrukt werden in BelgiŽ voor 1801 en die verkocht
 worden/werden sinds 2001. Met een kalender van de Boekenveilingen.

 
Man bijt hond
Kijken naar Man bijt hond: Stekene op tv, maar wel met de verkeerde ondertiteling: 'zicht op de Stadionstraat' ipv  'zicht op het gemeentehuis en Dorpsstraat', maar ja dat is real tv, ik heb
daar ervaring mee.
     Onze reporter Luc VH

red: Luc De Brant
  http://www.deuzie.be     deuzie@deuzie.be  archief